Ankara Üniversitesi’nde YAZGİT Topluluğu olarak 5 farklı fakültede eş zamanlı olarak Python eğitimi organize ettik. Eğitimimiz 7 Ekim tarihinden itibaren 3 hafta boyunca her Pazartesi ve Perşembe günü saat 17.30 – 19.00 arasında gerçekleştirildi.
Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Psikanaliz, Tıp Fakültesi’nde Sinirbilim, Cebeci Hukuk’ta Fikir Platformu, Tandoğan Kampüsü’nde AFİT, Gölbaşı’nda ise farklı disiplinlerde yürüttüğümüz bu etkinlikte, büyük bir destek ve dayanışma gördük.
Eğitim boyunca katılımcılar, Python dilinin temelleri ile başlayarak, veri tipleri, döngüler ve koşullu ifadeler gibi temel kavramları öğrendiler. Fonksiyonlar ile daha modüler bir kod yazma yöntemlerini keşfederken, modüller ve dosya işlemleri konusunda da uygulamalar yaparak projelerinde bu yetenekleri kullanma fırsatı buldular. Fonksiyonlar ile daha modüler bir kod yazma yöntemlerini keşfederken,
Fonksiyonlar daha modüler bir kod yazma yöntemlerini keşfederken, modüller ve dosya işlemleri konusunda da uygulamalar yaparak projelerinde bu yetenekleri kullanma fırsatı buldular. Katılımcılar ayrıca, algoritma geliştirme ve problem çözme teknikleri üzerinde çalışarak, Python dilini projelere dönüştürme becerisi kazandılar.
Eğitim sonunda katılımcılarımıza katılım sertifikaları verildi. Eğitimin her haftasında, Python dilini derinlemesine keşfetme ve yazılım geliştirme becerilerini geliştirme fırsatı sunuldu.
Eğitimde özverili katkıları için eğitmenlerimiz Bekir Top (Tıp Fakültesi), Talip Kurt (Cebeci), Ömer Doğan (Tandoğan), Furkan Yılmaz (DTCF) ve Yavuz Demirhan (Gölbaşı)’a teşekkür ederiz.
Ders slaytlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.